Alhasi fájdalom: Ismeri az okokat férfiaknál?

A tompa alhasi fájdalom férfiaknál egyáltalán nem normális. Ha ezzel találkozunk, a test így jelzi, hogy valami történik, ami teljes figyelmet igényel. Mit jelenthet az alhasi nyomás? És hogyan lehet ezt a problémát kezelni?

Alhasi fájdalom

A hasban sok fontos szerv található, amelyek hirtelen meghibásodhatnak. Néha komoly egészségügyi komplikációkról van szó, amelyeket csak tapasztalt szakemberekből álló csapat tud megoldani. (Ez vonatkozhat például a vakbélgyulladásra.)

Mivel gyakran félünk az ismeretlentől, különféle félelmek miatt halogathatjuk az orvosi látogatást. Azonban nem szükséges bonyolultan magyarázni, hogy ez nem mindig jó ötlet.

Hogyan ismerhetjük fel az alhasi fájdalmat?

Először is beszéljünk arról, hogy hol található az alhas a testünkön. Ez a terület a köldöktől az intim területek felé húzódik. Néha ezen a területen enyhe kellemetlenséget és puffadást érezhetünk, amely összefügghet az emésztési problémákkal. Ez az oka a fájdalomnak, és ez az egyik leggyakoribb. Néha azonban valami más, és akár sokkal komolyabb dolog is rejtőzhet mögötte. Mit érdemes tehát tudni erről a fájdalomról?

A férfiaknál előforduló leggyakoribb okok

Alhasi fájdalom okok

Megnagyobbodott prosztata

A prosztata egy kis mirigy, amely a férfiak húgyhólyagja alatt található. Bár inkább a szaporodási rendszer része, elhelyezkedése miatt hatással lehet a húgyúti rendszerre és annak működésére is. A húgyhólyag az alhasban helyezkedik el, tehát ha valamilyen okból fájdalmat érez a prosztatában (például megnagyobbodás vagy gyulladás miatt), a kellemetlenséget éppen ezen a területen fogja érezni.

A prosztataproblémák további jelei közé tartozik a gyakori és megszakított vizelés vagy a gyenge vizeletsugár.

Vakbélgyulladás

A vakbélgyulladás nagyon súlyos egészségügyi probléma, amely azonnali orvosi beavatkozást igényel, amit általában műtéttel oldanak meg. A legnagyobb kockázat a 10-30 éves korosztályt érinti, de bárkinél és bármikor előfordulhat. A vakbélgyulladás fájdalma hirtelen jelentkezik, és az alhas jobb oldalán érezhető. A fájdalom mozgáskor vagy köhögéskor is súlyosbodik.

Ezenkívül hányás, hasmenés vagy székrekedés, haspuffadás, étvágytalanság és képtelenség szélnek ereszteni jelentkezhet.

Nemibetegség

Bár nem akarunk teljesen megijeszteni, a fájdalom mögött egy éppen zajló nemibetegség is állhat. Emiatt fontos, hogy rendszeresen járjunk szűrővizsgálatokra, és ha új partnerrel lépünk kapcsolatba, mindig használjunk óvszert, különösen, ha a partner nem mutatott friss teszteredményeket. A probléma további jelei lehetnek a péniszből történő váladékozás, vizelési fájdalom és herék fájdalma.

Sérv

Ha rendszeresen nehéz súlyokat emelsz, nem biztos, hogy megéri. Ha túl nehéz tárgyat emelsz fel, a hasfal izomzatán keresztül szövetek nyomódhatnak ki. A sérv jelei közé tartozik a köhögés vagy nevetés okozta fájdalom súlyosbodása, teltségérzet és látható dudor a hason.

Húgyúti problémák

Nemcsak a húgyúti fertőzésekről beszélünk, amelyek fertőzésekkel járnak, hanem a vesekövekről is, amelyek a veséből a WC-csészébe juthatnak. A kövek általában maguktól távoznak a szervezetből, de mivel kemények és szabálytalanok, gyakran fájdalmat okoznak a vizeletürítés során. Annak érdekében, hogy a kövek ne alakuljanak ki újra nagyobb mértékben, érdemes az életmódváltás mellett dönteni, például csökkenteni az oxalátokban gazdag ételeket, és naponta több tiszta vizet fogyasztani.

Hogyan kezeljük az alhasi fájdalmat

Hogyan kezeljük az alhasi fájdalmat?

A férfiak alhasi fájdalmának leggyakoribb okai közé tartozik az emésztési problémák mellett a prosztata megnagyobbodása vagy gyulladása. A prosztata jó állapotban tartása érdekében érdemes kipróbálni egy több összetevőből álló étrend-kiegészítőt, amely támogatja a húgyutak és a prosztata normál állapotát, és amely összetevői között megtalálható a likopin, a cink, a csalán, a kisvirágú füzike, a fűrészpálma, az afrikai szilvafa és a béta-szitoszterol.

Emellett ügyelj arra, hogy minden vécélátogatás alkalmával teljesen kiürítsd a húgyhólyagodat. Ezt úgy érheted el, hogy nem sietsz el a vécéről való távozással, és meggyőződsz arról, hogy nem maradt vissza semmilyen folyadék a hólyagban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük